Новини

На Херсонщині планується відкриття нових Центрів соціальних інтегрованих послуг

Ще нещодавно відкривали Центр соціальних інтегрованих послуг в селі Калинівка Зеленопідський ОТГ, а вже сьогодні, на прикладі цього ж Центру, мали змогу разом з кандидатами-волонтерами планувати відкриття подібного дитячого денного центру в селі Подівка, Каховського району.

Ми віримо, що саме робота таких центрів дозволить запобігти потраплянню дітей в інтернатні заклади, а також контролювати ситуацію в сім’ї для запобігання насильства та зневаги по відношенню до матері чи дитини.

Враховуючи ситуацію з відсутністю дошкільних закладів в кожному населеному пункті сільської місцевості, а також – елементи можливої дискримінації за соціальним положенням таких родин, дитячі центри в місцевих громадах являється гарним вирішенням проблем та підтримкою для родин з дітьми що опинились в складних життєвих обставинах.

 

 

Найбільша цінність даних центрів, в тому, що вони здатні покращення якості життя цілого покоління, шляхом зменшення нерівності у сферах охорони здоров’я, освіти, збільшити добробут у родинах, покращити якість виховання дітей, і в перспективі – зміцнити інститут сім’ї. В найближче десятиліття функціонування подібних закладів для дітей зменшить ріст сирітства, наркоманії та злочинності в громаді та області.

Тож ласкаво просимо! Ми запрошуємо ОТГ та селищні ради Херсонської області долучатись до створення соціальних послуг на місцевому рівні що зможуть попередити попаданню дітей в інтернати та змінювати цілі покоління.

 

Поділитись:
0 Коментарів

Залиште коментар