Новини

У с.Подівка Зеленопідської ОТГ відкрили філію Центру денного перебування «Другий шанс»

18 вересня в селі Подівка, Каховського району ми святкували ще одну спільну перемогу – відкриття філії Центру денного перебування “Другий шанс”.

Відтепер у реконструйованому, колишньому приміщенні місцевої школи будуть надаватись послуги для дітей та родин, що перебувають в складних життєвих обставинах.

Отже, на сьогоднішній день, на базі Центру надання інтегрованих соціальних послуг Зеленопідської ОТГ ( Каховського району) ми створили вже два денних центри, в яких волонтери та кваліфіковані спеціалісти проводитимуть з дітьми час, навчатимуть їх правилам гарної поведінки, допомагатимуть соціалізуватись та покращувати рівень знань, виконуючи з ними домашнє завдання.

До того ж, в центрі будуть проводитись цікаві та корисні майстер-класи, з дітьми будуть грати в настільні та спортивні ігри.

Також, для матусь, які самостійно виховують своїх дітей або мають тимчасові складнощі, на території центру, з часом, працюватиме “вільна кухня”, куди можна буде прийти та скориставшись так званим “банком продуктів” приготувати їжу.

Ми віримо, що подібні центри сприятимуть соціалізації тих сімей , які звикли вважати “неблагополучними” та «небажаними» для громади; часто односельчани уникають зустрічей з ними і не вважають за потрібне їм допомагати, мовляв: “самі винні”.

Розуміючи гострі не покриті потреби деяких сімей, які проживають в селах Зеленопідської ОТГ, та враховуючи можливе повернення суворого карантину, Юрій Маринчак разом з командою голови ХОДА та колективом Зеленопідської сільської ради, прагнули як можна швидше запустити роботу в цьому центрі. І в них це вийшло!
Присутній на святі новий Заступник очільника області – Олександр Самойленко, попередив сільського голову Зеленопідської ОТГ про те, що одразу після місцевих виборів привезе до Галини Павлівни новообраних голів громад для навчання та передачі досвіду.

Так що, готуйтесь організовувати курси!

Дякуємо всім членам команди “Мій Дім” за активну участь в підготовці та закупівлі всіх необхідних для відкриття матеріалів.

Особливо велику вдячність хочеться висловити координатору калинівського денного центру – Оксані Закриницькій та її колезі – Наталі. Вони доклали чималих зусиль, аби підготувати приміщення та привести все до ладу.

Стосовно фінансування даної послуги.

Велику частину витрат на створення центру взяла на себе місцева організація “Рідна земля”, частина кошт була виділена із місцевого бюджету громади та відчутну підтримку надали бізнесмени і фермери Каховського району.

Що тут скажеш? Коли громадськість, держава та бізнес об’єднується, то в громаді починають звершуватись великі справи.
Поділитись:
0 Коментарів

Залиште коментар